PRIMED Kordiceps

PRIMED Kordiceps

U Kini je kordiceps (Cordyceps sinesis) tradicionalni lek nacionalne fitoterapeutske farmakologije. Upotreba kordicepsa kao sredstva za povećanje otpornosti organizma, poboljšanje zdravlja i preventivu traje već više od 1200 godina. 

Kordiceps (Cordyceps sinesis) poseduje visoku adaptogenu sposobnost . Poboljšava stanje imunog sistema organizma, jača rezistentnost na razne patogene bakterije i druge mikroorganizme, povećava adaptativne mogućnosti organizma, ima antioksidantsku aktivnost i sprečava proces starenja, a takođe harmonizuje metaboličke procese. Kordiceps blagotvorno utiče na nervni, endokrini, respiratorni i polni sistem, ima antiaritmijsko i antihipertenzivno dejstvo, smanjuje nivo holesterola, poboljšava mikrocirkulaciju i sprečava stvaranje trombova. On ima izraženi terapijski efekat kod oboljenja jetre i bubrega.

Nutritivni sastav

Primed Kordiceps prah je izuzetan preparat koji u prirodnom obliku sadrži veliki broj nutritivnih I aktivnih materija koje su neophodne za uspostavljanje normalnog rada svih sistema I organa u našem organizmu.

Kordiceps je izuzetno bogatog nutritivnog sastava.Sadrži veliki broj makro i mikro elemenata, enzima, 18 aminokiselina (sve esencijalne aminokiseline), brojne antioksidanse - beta karoten, vitamine E i C, selen I cink, koenzim Q10 I minerale (P, Mg, Fe, Ca, Na, K, Mn, Cu, Zn, Si, Ni, Al, Ti, Cr, Se, Ga, V, Zr). Sastav kordicepsa čine i polisaharidi kordicepsa (imunoregulaciono i antioksidantno dejstvo), adenozin, adenin, kordicepin, kordicepsova kiselina(antitumorsko delovanje). Kordiceps sa svojim sastavom deluje na epifizu I podstiče proizvodnju melatonina, univerzalnog antioksidanta.

Skup različitih biološki aktivnih materija koje se nalaze u preparatu obezbeđuju njegovo višestruko lekovito delovanje na organizam čoveka.

Preporučuje se kod:

  • Poremećaja imuniteta – smanjen imunitet i autoimune bolesti
  • Malignih oboljenja
  • Benignih promena (ciste i tumori)
  • Infekcija
  • Kardiovaskularnih bolesti (ateroskleroza, infarkt miokarda, moždani udar, aritmije)
  • Bolesti jetre (hepatitis, ciroza jetre, masna jetra)
  • Bolesti bubrega ( nefritis, kamen u bubregu, bubrežna insuficijencija)
  • Povišenog šećera i holesterola
  • Seksualnih disfunkcija
  • Hroničnog umora, depresije i stresa

Uticaj kordicepsa na ćelije raka

Jedna od najvećih koristi od kordicepsa jeste potencijal ove pečurke kao izvora novih lekova protiv malignih oboljenja. Sve veći broj onkologa širom sveta preporučuje i koristi kordiceps kao dodatak hemoterapiji, zračenju i ostalim konvencionalnim i tradicionalnim metodama lečenja raka. Pokazao je izvanrednu sposobnost ne samo u sprečavanju rasta, u nekim slučajevima čak i uništavanju određenih vrsta tumora, već i kao sredstvo pomoću kojeg imuni sistem i celo telo mogu da se održe jakim i vitalnim, dok mu istovremeno prete efekti hemoterapije i radijacije. Ova lekovita gljiva u sebi ima aktivne supstance koje pomažu u borbi protiv malignih bolesti. Ove supstance poseduju antiinflamatorna dejstva pomoću kojih smanjuje zapaljenski odgovor koji pospešuje rast tumora. Pored toga, pospešuje stvaranje NK ćelija, koje su prirodne ubice malignih ćelija u organizmu. Neke studije su pokazale da sprečava nastanak metastaza, na taj način što sprečava razvoj krvnih sudova u tumoru. Kordiceps ima i potentna antioksidantna svojstva i tako štiti ćelije od dejstva slobodnih radikala.

Odlični su rezultati kod početnih faza maligniteta jer je tada organizam još uvek dovoljno jak da izdrži terapije, a pomoć kordicepsa je u tome suštinska. Kada je bolest uznapredovala ili je u odmakloj fazi, kordiceps je takođe jedan od najbitnijih faktora, upravo dajući taj kiseonik ćelijama i podižući organizam da se bori sa bolešću. Na žalost, ponekad ni to nije dovoljno za potpuno izlečenje, ali svakako produžava vitalnost, što je posebno bitno za osobe u odmaklim godinama.

Hemoterapija i radioterapija

Brojne su dobrobiti kordicepsa kod osoba na hemoterapiji I radioterapiji. Predstavlja efikasno sredstvo pomoću kojeg imuni sistem i celo telo mogu da se održe jakim i vitalnim iako su istovremeno izloženi efektima hemoterapije i zračenja. Kordiceps ublažava tegobe koje nastaju kao posledica neželjenih efekata lekova koji se primenjuju u hemoterapiji. Smanjuje mučninu, bolove i gubitak težine. Jača imuni sistem tj. sprečava propadanje belih krvnih zrnaca (leukocita), koji su najosetljiviji na štetna dejstva antitumorske terapije. Pomaže da se održi normalan broj crvenih krvnih zrnaca (eritrocita) i krvnih pločica (trombocita). Kordiceps štiti i ćelije bubrega i jetre od toksičnih efekata hemoterapije, preko kojih se ovi lekovi metabolišu. U nekim studijama je čak ustanovljeno da kordiceps ima svojstvo da pojačava aktivnost antitumorske terapije.

Imunomodulacija – regulacija imunog sistema

Kordiceps ima dvosmerno delovanje na regulaciju funkcije imunog sistema:

U slučajevima oslabljenog imuniteta (maligna oboljenja, hepatitis, HIV infekcija) pod dejstvom kordicepsa broj I aktivnost belih krvnih zrnaca raste.
U slučajevima prekomerne aktivnosti imunog sistema kod autoimunih bolesti (alergija, dijabetes, reumatoidni artritis, psorijaza, lupus, kolagenoza, limfom itd.) snižava imunitet što je poznato kao imunosupresija. Do danas je kordiceps vodeći proizvod protiv autoimunih bolesti i to potpuno prirodan bez štetnih delovanja za razliku od kortikosteroida.

Antimikrobno dejstvo

Kordiceps deluje kao prirodni antibiotik i inhibira razmnožavanje pneumokoka, stafilokoka, streptokoka i mnogih drugih bakterija. Za razliku od sintetskih antibiotika nije pronađeno da su neke bakterije otporne na kordiceps. Takođe utiče na razne viruse, uključujući adenovirus, viruse influence, hepatitisa, herpes viruse i drugih virusa. Kordiceps ispoljava dejstvo I na protozoe, hlamidiju, ureaplazme, Trichomonas vaginalis, nematode, gljive itd.

Uticaj kordicepsa na jetru

Mnogobrojna svetska istraživanja ustanovila su blagotvorna dejstva gljive kordiceps na funkciju jetre. Za ovu kinesku gljivu ispitavanja su pokazala da njeni aktivni sastojci imaju veliku sposobnost da utiču na regeneraciju jetrenih ćelija, zaštite jetreno tkivo od štetnih materija koje se obrađuju preko jetre i uspore dalje propadanje jetrenog tkiva. Deluje na viruse koji mogu biti uzročnici hepatitisa, snižava supstance u krvi i jetrenom tkivu koje utiču na razvoj ciroze i sprečava dalje napredovanje ciroze jetre. Poznati su i njeni efekti na regulaciju holesterola, te pomaže kod problema sa masnom jetrom.

Uticaj kordicepsa na bubrege

Ovaj lek iz prirode je pokazao svoje pozitivno dejstvo na bubrežno tkivo. Aktivni sastojci ove gljive pospešuju regeneraciju bubrežnih ćelija, štite bubrežno tkivo od toksičnih materija I podstiču njihovo izlučivanje, pospešuju razmenu supstanci unutar bubrežnog tkiva i na taj način doprinose boljem funkcionisanju ovih organa.

Uticaj kordicepsa na srce, krvne sudove i cirkulaciju

Jedno od ozbiljnijih dejstava kordicepsa i u tradicionalnoj i u modernoj medicini jeste sposobnost stabilizacije pulsa i ispravljanja srčanih aritmija. Kordiceps deluje pozitivno na sve mišiće u organizmu, naročito srčani, deluje na brže oslobađanje kiseonika iz krvi i na taj način daje energiju i štedi srce, omogućava mu pravilniji rad, sa manje opterećenja . Nisu zabeleženi negativni efekti gljive kordiceps kod pacijenata sa aritmijom i čini se da je zbog svoje netoksičnosti izvanredan izbor u lečenju ovih bolesti.

Kordiceps sadrži značajnu količinu adenozina, deoksiadenozina i sličnih nukleotida. Dokazano je da ova jedinjenja imaju veliki efekat na koronarnu i cerebralnu cirkulaciju, pa se preporučuje se u terapiji srčanih oboljenja I kod pacijenata koji su pretrpeli moždani udar.Korisna je njegova primena u terapiji miokarditisa nastalog kao posledica virusne infekcije, jer je odličano sredstvo za podizanje imuniteta i zbog toga što njegova antiupalna svojstva štite srce od trajnih posledica upalnog procesa na srčanom mišiću.

Kordiceps umereno širi krvne sudove, povećava protok krvi i ima antitrombogeno dejstvo (sprečava agregaciju trombocita). Pored toga, kordiceps smanjuje nivo „lošeg“ holesterola i povećava nivo „dobrog“ holesterola i kao takav smanjuje rizik od začepljenja krvnih sudova. Stoga se preporučuje u preventivi i lečenju bolesti kardiovaskularnog sistema.

Kordiceps kontroliše nivo šećera u krvi, pa ga koriste dijabetičari i osobe koje imaju povišen rizik od dobijanja dijabetesa. On poboljšava metabolizam šećera u krvi i povećava insulinsku osetljivost pojedinca.

Kordiceps i sportisti

Kordiceps nudi sportistima bolje sportske performanse, snagu i izdržljivost.

Konzmiranjem kordicepsa dolazi do povećanja nivoa ATP-a u ćelijama, što zapravo podrazumeva stvarno povećanje energije, za razliku od prividnog povećanja energije do kojeg dolazi kada se konzumiraju stimulansi centralnog nervnog sistema, poput kofeina, efedrina ili amfetamina. Pozitivan uticaj kordicepsa na disajne organe i srce takođe je razlog povećanja sposobnosti i izdržljivosti sportista. Kordicepsom se jača organizam s jedne strane, a sa druge strane podiže i nivo ATP u ćelijama, usled čega organizam dobija više kiseonika i u stanju je da podnese više fizičkog napora.
Sportistima kordiceps olakšava rad srčanog mišića i time umanjuje rizik infarkta miokarda koji je sve prisutniji kod savremenog sportiste zbog sve većih napora koje zahteva današnji sport.

Kordiceps i seksualna disfunkcija kod muškaraca/žena

Gljiva je poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini kao afrodizijak za muškarce i žene. Kordiceps se vekovima koristi u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lek za mušku i žensku seksualnu disfunkciju. Klinička testiranja na ljudima potvrdila su delotvornost kordicepsa u borbi protiv smanjenog seksualnog nagona.

Hronični umor, depresija i stres

Kordiceps pozitivno deluje na suzbijanje hroničnog umora, simptome depresije i suzbija posledice stresa. Istraživanja dokazuju da kordiceps utiče na regulaciju našeg neuroendokrinog sistema.
Kordiceps pomaže starijim ljudima koji pate od umora. Takođe ga koriste starije osobe da poboljšaju svoje pamćenje i kognitivne sposobnosti.

Kordiceps je vrlo efektivan kod ljudi koji imaju smanjen apetit.

Doziranje

Pomešajte jednu ravnu kafenu kašičicu (2 grama) Kordiceps praha sa toplom vodom ili mlakim čajem. Kordiceps prah može se koristiti I kao dodatak jelima, salatama I šejkovima. Izbegavajte zagrevanje I vrele napitke kako preparat ne bi izgubio svoju nutritivnu vrednost.

Preventivno koristiti kao dodatak ishrani oko 3 grama dnevno. U tretmanu ozbiljnih zdravstvenih poremećaja koristiti između 5 – 10 grama dnevno.

Neto: 70 gr +/-5%

Cena: 1500 dinara.

PRIMED Kordiceps

Poruči proizvod

Besplatne konsultacije

 

Dr Danica Petrović

Radnim danima: od 12-20h, PRIMED BIO APOTEKA, 

Bulevar Zorana Đinđića 83, lokal 4/3, Novi Beograd, u blizini Kombank Arene, tel:011/3122-979

Call Centar: 011/715-12-65

PRIMED webshop

Poručite proizvode

Poručite putem SMS-a

smsGlavna

PRIMED BIOSHOP 2

PRIMED BIOSHOP 2


TRŽNI CENTAR PIRAMIDA
Jurija Gagarina 151g, lokal 10, Beograd


Radno vreme:
Radnim danima: 11-19h
Subotom: 08-16h

Telefon: 011/2168-073

Call centar: 011/7151-265

or Map

PRIMED biljna apoteka

PRIMED BILJNA APOTEKA

Vojvode Stepe 120, lokal 2, Beograd, pored Voždovačke crkve

Radno vreme:
Radnim danima: 08-20h
Subotom: 8-16h

tel: 011/3912-431
tel: 011/3910-187
mob: 065/3910-187
mob: 063/553-534

Call centar: 011/7151-265

SVAKOG PETKA OD 12-17H BESPLATNE KONSULTACIJE SA NUTRICIONISTOM IZ PRIMED TIMA!!!

PRIMED BIOSHOP

PRIMED BIOSHOP 

TRŽNI CENTAR MILENIJUM, Knez Mihajlova 21a, lokal 54, Beograd

Radno vreme:
Radnim danima: 11-19h
Subotom: 11-16h

Telefon: 011/3288-948

Call centar: 011/7151-265

BIOMEDIC Banja Luka

BIOMEDIC

Majke Jugovića 20, 78000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel. +387 51 430430
Fax. +387 51 430431

Minela

Kninska 11, 78000 Banja Luka
Republika Srpska, BiH

Tel. +387 51 216824
Fax: +387 51 212970

Saradnici

Marigold lab

Trebaju vam dodatne informacije?

Ukoliko imate potrebu da se više informišete o PRIMED preparatima ili drugim dijetetski proizvodima koji se nalaze na ovom sajtu, ili jednostavno želite stručan savet za vaš zdravstveni problem, napišite email na: e-mail: zdravsavet@gmail.com i saveti@primed.rs.

Takodje možete nas kontaktirati i putem naše Kontakt strane.

Stručan tim sastavljen od lekara, farmaceuta, api&fito terapeuta i nutricioniste će se potruditi da odgovori na sva Vaša pitanja u najkraćem roku.

LUXUS PLUS d.o.o. SLOVENIA

LUXUS PLUS d.o.o.
Krekova 9
2310 Slovenska Bistrica
Slovenija

Telefon:
+386 51 324 344 - Simobil
+386 51 268 650 - Mobitel
+386 2 8184 215 - stacionarni

Delovni čas:
pon. – pet. 08.00h – 16.30h
sobota: 9.00 - 12.00

E-mail:
trgovinasilver@gmail.com

PRIMED BIO APOTEKA

NOVO! PRIMED BIO APOTEKA


Bulevar Zorana Đinđića 83, Novi Beograd, lokal 4/3, u blizini Kombank Arene

Radno vreme:
Radnim danima:12-20h
Subotom:08-16h

Tel: 011/3122-979
Mob: 060/580-7805

Call centar: 011/7151-265

or Map

Promocije i akcije

NOVOOOOO!!!
PRIMED I PRIMEDERMA PROMOCIJE u apotekama JANKOVIĆ u SREMSKOJ MITROVICI!
Savet + poklon proizvodi!

11 i 12 april od 09-13h, Trg Vojvodjanskih brigada 12
18 i 19 april od 16-20h, Jupiterova 84
25 i 26 april od 10-14h, Zanatlijska 1

                                                                                                              

PROMOCIJE U NOVOM SADU u apotkama JANKOVIĆ na sledećim adresama:

Savet + poklon proizvodi!

11.04. Bulevar Oslobodjenja 15-19h
12.04. Ilije Birčanin 16-20h
14.04. Miša Dimitrijević 16-20h
18.04. Ilije Djuričića 10-14h
20.04. Puškinova 10-14h
22.04. Heroja Pinkija 10-14h
25.04. Hadzi Ruvimova 16-20h
27.04. Narodnog Fronta 15-19h
28.04. Miloša Bajića 16-20h

Choose language

gb-lang Slovenia Macedonia

Romania Germany

PRIMED 2 Diši lako

Facebook

Digitalni katalog

PRIMED Digitalni katalog

Iskustva korisnika


Brzi kontakt:

Srbija

+381113912431

+381113288948

+381112168073

+381653910187

Bugarska

+359889983935

Bosna i Hercegovina

+38765496582

+38751430430

Hrvatska

+385996963929

Makedonija

+38971566898

Crna Gora

+38268703003

Kosovo

+37744151629

+381645172947

+38649483718

Slovenija

+386 51 324 344

+386 51 268 650

+386 2 8184 215

Prijava za magazin

Poštovani posetioci, ukoliko ste zainteresovani da dobijate od nas magazin u elektronskom formatu sa iskustvima korisnika, promocijama i popustima, molimo Vas da se prijavite ovde.

Prijavom za nas magazin imaćete mogućnost da iskoristite brojne kupone sa popustima od 10 % i više na određene proizvode svakog meseca.

Sertifikati

Sertifikati